Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Matchreferat och bilder
2018-02-10 13:30
Matchreferat och bilder finns framöver på P08s instagramsida Stabil insats i Skanecupen
2017-12-30 11:39
Skånecupen 2017 är avklarad och därmed har grabbarna gjort sitt sista framträdande som nioåringar. SFIF P-08 hade tre lag anmälda i årets Skånecup.

Lag vit och röd inledde spelet under annandagen. Nytt för i år var att Skånecupen spelades med sarg vilket vi upplevde som mycket positivt. Det blev ett bättre flyt i spelet och man slapp alla avbrott. Förhoppningsvis kommer fler turneringar anamma sarg. 

Annandagens tillställning blev mycket positiv. Båda lagen vann sina tre matcher efter generellt mycket bra spel, bra inställning. Vi har fortsatt svårt att göra mål med den tunga futsalbollen men idag spelade det igen roll eftersom vi var spelmässigt överlägsna. Vi lyckade smälla in 31 baljor på sex matcher och släppte endast in 5. 

Sist ut för i år var lag svart som under fredagen deltog i P07 svår klassen. Första matchen spelades mot Hyllie. Det var ett riktigt taggat gäng som gick ut på plan och det gav resultat direkt. Vi var det spelförande laget, hade bra positionsspel och gav allt i duellerna vilket resulterade i en ganska komfortabel seger. Första matchen kanske gick lite för lätt för i match två mot Oxie var vår kämpaglöd som bortblåst. Vi möter ett allt för bra lag för att inte ge allt i alla situationer och då blir man straffad. Det blir således en uddamålsförlust i match två. Inför match tre, som är mot turneringsarrangören Malmö FF, tar vi därför ett snack med grabbarna och alla är överens om att göra en bättre kämpainsats. Symboliskt byter vi från våra röda hemmatröjor till våra svarta bortatröjor. Läktarna i träningshallen är överfyllda när vi går ut i en match som många av killarna verkligen sett fram emot. Vi har mött MFF förut men då har det varit yngre åldersgrupper. Det syns på killarna att de går in i vår sista match med annan inställning och vilken urladdning det blir. Alla killar kämpar stenhårt och det blir en mycket jämn och spännande tillställning där vi tillslut delar på poängen med MFF. 

Det är nöjda coacher som summerar dagen till en vinst, ett kryss, en förlust och 7-5 i målskillnad.

Nu stänger vi den här säsongen och vill önska spelare och supportrar ett riktigt Gott Nytt År och så ses vi åter 11 januari då träningen drar igång!!
Nedräkning Cup Barcelona
2017-12-21 14:39
Skåne VM och Luciacupen
2017-12-09 12:33
Ännu en fotbollshelg med totalt 17 matcher, varav 15 i Luciacupen, inleddes med två matcher i Skåne VM under lördagen.

Lag Svart mötte Kulladal i P07 S/M. Matchen var precis en sådan som vi söker. Vi mötte ett fysiskt större lag med en spelide som går ut på att rulla fotboll. Första halvlek var mycket jämn. Vi spelade stundtals riktigt bra fotboll där vi framförallt låg rätt i våra positioner och hade lite spelövertag även om Kulladal också fick till några målchanser. Vi lyckades sätta in en boll och gick till halvtidsvila med 1-0. Första 10 min i andra halvlek var vår absolut bästa period med stort bollövertag vilket ledde till både 2-0 och 3-0. Kulldal kvitterade sedan till 3-1 och efter knappt 40 min ledde vi matchen och borde kunna ha stängt den. Sedan händer något och vi orkar inte riktigt sista 10 min. Kulladal ökar tempot och vi gör lite för många enkla misstag vilket leder till fem insläppta på 10 min!!! Här har vi lite att jobba på. Summa Summarum en riktigt lärorik match där vi tar med bra position spel, stundtals riktigt bra kombinationsspel. Lite sämre vid inkast, där vi kaster bort bollen hela tiden samt att måste våga fortsätta spela fotboll vid motgångar. Killarna visar återigen att de kan spela jämt med riktigt duktiga fotbollslag. 

Lag Vit mötte FC Trelleborg P08 M/L. Det var sju tappra killar i ett decimerat manskap, pga återbud och många förkylningar, som åkte till Trelleborg för bortamatch. Precis som i kick-offen mot Vellinge så var killarna inte med från början och vipps så hade man släppt in tre mål. Trots en jobbig inledning visade killarna moral och jobbade nästa ikapp matchen. Tyvärr räckte krafterna inte riktigt för våra killar som utan avbytare ändå kämpade tappert.

Luciacupen blev en riktig fotbollsfest över tre dagar. En riktigt rolig hemmaturnering där många kompisar och föräldrar kom och hejade på våra lag. Stundtals var det ett riktigt tryck i hallen och kul att se hur de äldre spelarna kommer och heja på våra yngre förmågor vilket hjälper till att integrera åldersgrupperna. Många av våra spelare hängde i hallen hela helgen för att umgås och heja på klubbkompisarna.

På söndagen var det dags P08 i Luciacupen. Vi hade 25 killar i spel denna dag vilket är otroligt kul. Pga av återbud av lag blev det dessutom några extra matcher, total 15 matcher (varav en internmatch). Det som genomsyrade våra matcher var att vi mestadels hade ett spelövertag men vi hade väldigt svårt att göra mål. Trots detta kämpade killarna på och visade stundtals upp ett stort spel med många passningskombinationer. Vi summerar våra externa matcher i Luciacupen till 8 vinster 3 oavgjorda och 3 uddamålsförluster.
Luciacupen
2017-12-06 15:44
I helgen står SFIF värd för Luciacupen. P-08 spelar på söndag förmiddag. Vi har hela 25 lirare i spel fördelat på tre lag. Hoppas många har möjlighet att komma ner och heja på våra duktiga fotbollskillar. Följande tider gäller:
Lag Svart (Jonatan)
8.15 Husie, 9.00 Malmö City, 10.00 Vellinge, 13.15 Lunds FF
Lag Vit (Daniel)
8.45 Husie, 11.45 Malmö City, 12.45 Lund, 13.45 Vellinge 
Lag Röd (Fredde)
10.30 Nike, 12.15 Lund, 13.00 Malmö city, 14.00 Bunkeflo

Olympic Cup samt Kick-Off Skåne VM P08
2017-11-18 13:19

Denna sportlördag hade P08 sex matcher på sitt schema och vi hade hela 25 killar i spel.


SFIF Svart med fem tappra killar åkte till Kombihallarna i Malmö för spel i Olympic cup. Laget var understött av Max lillebror Måns född 2010. Vi spelade tre matcher denna dag mot Kvarnby, Hittarp och FC Bellevue. De första två matcherna blev spelmässigt aldrig jämna utan det blev två ganska enkla segrar. De sista matchen blev mer spännande. Även om vi dominerade spelet lyckades FC Bellevue göra 1-0. Trots detta fortsätter killarna att trilla boll och till slut ger det kraftiga spelövertaget utdelning och matchen vänds till en seger även här. Vi summerar Olympic cup till tre segrar och 9-2 i målskillnad. Framförallt roligt att vi i alla matcher för spelet och har ett kraftigt bollinnehav. Vi levererar också många fina passningskombinationer. Summa summarum en strong insats.

 

20 killar åkte till Höllvikens IP kick-off i Skåne-VM för 08:or. Tre matcher skulle spelas denna förmiddag. Höllvikens IP bjöd på kallt höstväder med regn och blåst.


Första matchen spelades mellan SFIF Vit och Vellinge. Det blev en målmässigt jämn match där tillslut Vellinge drog längsta strået. SFIF Vit samlade sedan krafter för en andra match mot LB07s duktiga 09:or som dock fick se sig besegrade.

 

SFIF Röd hade en match denna dag. Även denna spelades mot LB07. Extra kul i denna match var att ganska nya spelare fick chans att visa upp sig och att de enligt rapport gjorde bra ifrån sig. Vi får också se flera olika målskyttar vilket är roligt.


Vi summerar denna fotbollslördag till 5 segrar en förlust men framförallt mycket fin fotboll, många skratt och härlig go i killarna!!

 

Forza SFIF!!

 

 
SAMARBETSPARTNERS