En utvecklande och glädjefylld gemenskap med hjärtat som grund.
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skanör Falsterbo IF
Fotboll
P-11

Information från Föräldramötet
2016-04-25 10:26
Hej

Tack för en fantastisk fredag med er föräldrar och era fantastiska grabbar. Vi tränare var mycket nöjda och glada efter träningen i fredags och ser fram emot många fredagar framöver tillsammans.

Vår ambition efter att ha träffat er är ganska hög, vi vill skapa den roligaste åldersgruppen i SFIFs historia...

Vi lärde oss mycket under de 45 minuter vi körde träningen och kommer göra några små ändringar på träningsupplägget.
Ett par saker som vi vill informera om förutom det som står i nedan kommunikation från föräldramötet är:
Vi har nyckel in till klubbhuset om man behöver gå på toaletten.
Vi behöver er hjälp framförallt med tröst och skoknytning, vi tränare fastnar ibland med sådant och då blir tyvärr de andra som spelar stillastående. Så om ser ert eller något annat barn blir ledsen så är vi tacksamma för lite trösthjälp, vi kommer såklart göra vårt bästa att försöka trösta snabbt men går inte det behöver vi hjälp.

Mycket glädjande så var det flera av er som skrev upp att dom kan hjälpa till vid behov. Detta lovar gott för att vi ska kunna hålla bra träningar och ge barnen mycket uppmärksamhet.

Nedan följer informationen från föräldramötet:

Praktisk info:

  1. Träningen är 17:30 på fredagar, bra om barnen är klara och på plats till tiden. Träningarna är cirka 45-60 minuter långa.
  2. Barnen får gärna ha fått något i magen innan
  3. Benskydd är ett måste
  4. Vattenflaska viktigt
  5. Se till att ni anmäler era barn på hemsidan.
  6. På SFIFs hemsida har vi en egen ”sida” där vi kommer lägga upp info, bilder mm.
  7. Vilka föräldrar kan tänka sig att hjälpa till? Fyll i listan.
  8. Vi kommer kommunicera och lägga upp bilder, nyheter, kalender mm på hemsidan och vi har även en stängd Facebookgrupp. Vänligen meddela om ni ej vill att era barn figurerar på något av dessa medier. Maila mig i så fall.
  9. Vi tränar varje fredag fram till och med 17 juni.
  10.  

Önskemål till er föräldrar:

  1. Absolut viktigaste uppgiften för er föräldrar är att vara positiva och heja fram barnen. Beröm era egna och gärna även de andra barnen så mycket som möjligt under träningen.
  2. Vi ser gärna att ni stannar på träningen och hejar på barnen. Om ni inte har möjlighet att stanna så avtala med annan förälder att de hjälper ert barn med skoknytning, eventuell tröst och liknande. Detta gäller så länge de fortfarande är små.
  3. Vi kommer även vid tillfällen be om er hjälp med diverse kring träningen.
  4. Så småningom kommer vi behöva ett par stycken som ställer upp som Föräldragrupp och Lagledare och hjälper oss hålla lite ordning på åldersgruppen.
  5. Vi kommer redan nu behöva starta konto för vår åldersgrupp och ju fortare vi börjar hitta sätt att få in pengar till våra pojkar desto mer kommer vi kunna göra i framtiden.

Träningarna första året:

  1. Vi kommer lära dom spela fotboll efter de riktlinjer Svenska fotbollsförbundet förordar. Vi tränare har alla genomgått Svenska Fotbollsförbundets Tränarutbildning C som riktar sig mot barn i 6-12 års ålder.
  2. Lära ut vad fotboll är för något
  3. Vi vill se till att alla tycker det är roligt att träna fotboll. Fotbollsträningen ska vara veckans höjdpunkt.
  4. Vi vill skapa en miljö som gör att barnen kommer bli bra kompisar, är trygga, hjälper varandra och förstår laganda.
  5. Lyssna och ta instruktioner.
  6. Vi kommer så gott det går att arbeta fram regler tillsammans med barnen om hur vi ska uppträda under fotbollsträningen.
  7. Vi kommer redan nu börja försöka utbilda dom i att använda ett bra språk, inte vara dåliga förlorare/vinnare och inte fuska.
  8. Vi kommer även försöka lära dom att man kämpar och alltid gör så gott man kan
  9. Under de första åren undviker vi så gott det går att ge barnen specifika platser på planen
  10. Vissa träningar kommer bli väldigt kaotiska men det kan vara bra att lära sig spela fotboll under lite kaos, fotboll är ett spel som är ganska oförutsägbart.

Matcher

  1. Man spelar inga matcher i denna ålder, de första ”prova på” matcherna kommer eventuellt vid 6-7 års ålder. Det finns inga organiserade turneringar i denna ålder utan det är om vi eller någon annan förening ordnar några träningsmatcher.
  2. Man spelar första åren 5-manna fotboll, 1 målvakt och 4 utespelare, på liten plan med handbollsmål.
  3. Första åren har man inga fasta positioner utan det är viktigt att alla får prova på de positioner som finns, även målvakt. Man har inte inkast utan bollen sparkas igång från där den gick ut.
  4. Man räknar inte resultat i serier och cuper (med vissa undantag) förrän vid 12/13 års ålder.

Övrigt och bra saker att veta för framtiden

SFIF är en liten förening som är väldigt beroende att vi som är med i klubben hjälps åt. Det är vi som är föreningen.

  1. Varje år anordnas ”Möllevallscupen” ett väldigt roligt arrangemang för pojk och flicklag i åldrarna 7 till 12 år. Den går över en helg och den helgen är oftast andra helgen i augusti, 13-14 är datumen 2016. På denna turnering kommer vi som åldersgrupp behöva ställa upp och hjälpa till med cirka 10st 4 timmars pass.
  2. Vi som åldersgrupp får en hel del stöd från föreningen med utrustning men en del får vi ordna själva. Det betyder att vi föräldrar får hjälpas åt att ordna fram pengar på diverse sätt till matchdräkter, träningsoveraller, träningsläger och sådant som kommer behövas framöver. Ordna sponsorer är ett bra sätt.
  3. Om två år (året barnen fyller 7) kommer vi spela i Höllvikens knatteserie. Det är ett arrangemang som anordnas av BK Höllviken och som är varannan söndag under vår och höst. Då spelar man 3-4 matcher antingen på förmiddagen (9-13) eller eftermiddagen (13-16).
  4. Året dom fyller 7 får man möjlighet att vara med i SFIFs Sommarfotbollsskola och deltaga i Möllevallscupen
  5. Året dom fyller 7 ska vi som åldersgrupp bemanna kiosk/grill på 2 av A-lagets hemmamatcher
  6. Året dom fyller 9 börjar man spela 7-manna fotboll
  7. Året dom fyller 12 börjar man med Seriespel
  8. Året dom fyller 13 börjar man spela 11-manna fotboll

 

Vänligen läs också SFIFs Röda Repet Röda Repet finns på Hemsidan


Nyhetsarkiv
P2011 20222022-11-14 08:01
Inomhusträning2016-10-05 09:40
Sommaraktivitet2016-05-31 08:40
 
 
 
SAMARBETSPARTNERS