Fotboll
Seniorer

1a träningsmatch för året avklarad
2019-01-26 15:50

Då var 1a träningsmatch avklarad. Matchen spelades på en snöklädd Tångvalla mot Hyllie IK som håller hus i 5an.

Vi kom till spel med vårt nya spelsystemet. De inledande 10 minuterna kom vi inte alls rätt och Hyllie blev det bollförande laget men allt eftersom halvlek led började vi hittar rätt i positionsspelet. Hyllie fick allt svårare att hitta rätt med den första passningen ut från backlinjen och i frustration blev deras spel allt längre. Vårt spel genom lagdelarna blev säkrare och säkrare och vi borde ha gjort mål på några av de frilägen som vi skapade under 1a halvleken men istället slutade den 1a halvleken mållös.

De inledande 20-25 minuter i 2a halvlek blev vår bästa period i hela matchen. Försvarsarbetet från anfall till backlinje fungerade riktigt bra och Hyllie kom knappt fram till något avslut. Ett fint förarbete av våra anfallare i början på 2a halvleken friställda Sebbe som drev in i straffområdet och spelade en precis passning till Robin som med ett distinkt avslut gjorde 1-0. Ett riktigt snyggt spelmål. Några minuter senare satte Didde 2-0 på frispark och det blev även 3-0 , återigen mål av Robin.

De sista 15 av matchen blev ganska jobbiga för vår del när ,först, Robin gick ut skadad och sedan blev Didde utvisad, antagligen för några inte så väl valda ord till domaren. Theo var nästa man att kliva av med ryggont. Med 10 man blev det långa minuter mot slutsignalen. Hyllie fick sitt tröstmål med 10 minuter kvar (självmål).

Man är givetvis nöjd med att vinna matchen men ännu gladare är jag och Tony på sättet vi genomförde matchen och disciplinen som laget visade i vårt försvarspel.

Martin ( Ålen) Ahlberg2016-03-23 09:10
45 min att ta med sig.2016-03-21 12:17
DM 20162016-02-24 11:04