Seniorer

Årets andra träningsmatch är spelad
2019-02-05 12:27

I lördags (2/2) var det dags för årets andra träningsmatch. Denna gång stod Holmeja IS för motståndet i hemmamatchen på Tångvallas konstgräs. Även denna gång en något försenad matchstart men denna gång av annan anledning än snöfall som förra helgen.

Om det var allmänt dåligt fokus eller extra väntan innan matchen kom igång som var orsaken till den loja inledningen låter vi vara osagt. Många felaktiga beslut och bortslagna passningar i inledningen av matchen gör att vi blir straffande i en snabb omställning redan innan 10 minuter gått.

Baklängesmålet blev en väckarklocka då det blev något bättre fokus och spel. Dock fortfarande många bortslagna passningar och på bänken konstaterades att passningsspelet förra helgen på snöunderlaget var bättre. Det tvingade till den enkla passningen och idag sökte vi ofta det svårare alternativet. I sammanhanget ska sägas att vädrets makter inte bjöd på de bästa förutsättningarna med intensivt regn med inslag av snöflingor.

Taktiken var att vårda boll i backlinjen och på mittfält och när motståndaren flyttat över slå den långa öppnande crossbollen. I mitten av halvleken började vi hitta rätt och i samband med ett friläge så var målvakten lite väl offensiv och kapade vår spelare med straff som följd. En bra förvaltad straff innebar 1-1.

Efter målet en bra period på matchen där vi skapar ett antal chanser utan att få dit ett ledningsmål.

1-1 i paus och några justeringar i taktiken inför andra. Skanör är vakna direkt och tar tag i spelet. Vi får snabbt både 2-1 och 3-1 när Sebbe glider igenom med bra förarbete. 4-1 kommer också relativt enkelt efter bra kombinationer. Grattis Sebbe till ett äkta hattrick och Philip stod för samtliga assister.

Finns möjligheter att skapa ett flertal riktigt bra chanser i andra men vi är slarviga i våra positioner då vi nästan hade tvåsiffrigt antal offsider i andra halvlek.

På slutet tappar vi matchen och blir tillbakapressade och släpper till ett par chanser men närmare än ett ribbskott i sista minuten kommer inte Holmeja.

Sammanfattningsvis en stundtals väl genomförd match där vi framförallt tar med oss första halvan av andra halvlek med många fina spelvändningar som leder till chanser och framförallt 3 fina mål som var frukten av bra spel, fina kombinationer som blev möjliga genom bra snack mellan spelarna. Således många bra insatser och en stor trupp om 17 spelare luftades.

Finns fortfarande en del att slippa på och det gör vi först och främst i nästa match borta mot Svedala IF på söndag 10/2 kl 12,00 på Aggarpsvallen.

Martin ( Ålen) Ahlberg2016-03-23 09:10
45 min att ta med sig.2016-03-21 12:17
DM 20162016-02-24 11:04