Seniorer

Årets första träningsmatch - väntan är äntligen över!
2022-02-07 18:28

Med pandemin de senaste två åren har det varit tufft att inte få spela träningsmatcher under tidig försäsong men nu är väntan äntligen över.

På ett soligt och stundtals varmt Tångvalla tog vi i lördags emot Tygelsjö IK från division 5. Med många sjukdomsavhopp från båda lagen var det med nöd och näppe att det till slut blev match. Det krävdes t o m att vår egen målvakt Tex Bjerelius stod i Tygelsjös mål.

Vi gjorde en fantastiskt fin första halvlek där vi spelade med lugn och självförtroende och pressade Tygelsjö genom att vinna mycket boll på mittfält och backlinje, för att därefter hitta ytan bakom deras backlinje.

Snöpligt låg vi under med 2-1 i halvlek efter ett klassiskt nickmål av Andreas Hansson på Max Sundings frisparksinlägg. Tex Bjerelius (som för övrigt var Tygelsjös bästa spelare) stod för matchens insats genom en frilägesräddning.

I andra halvlek ändrade Tygelsjö sin taktik genom att sätta högre press och bli mer fysiska i närkamperna, vilket fick oss ur balans under en 20-minutersperiod. Därefter tröttnade Tygelsjö och vi kunde arbeta oss in i matchen igen och avslutade med 10 fina minuter och hade både två och tre chanser på oss att få in ett kvitteringsmål.

Just i denna stund ångrade vi att vi bestämt att bara spela 2x35 minuter för annars hade målet kommit. Matchen slutade 1-2.

Killarna gjorde totalt sett en mycket bra match. Vi ser redan att träningen har gett resultat och vi ser fram emot nästa match där vi hoppas på årets första vinst.

Martin ( Ålen) Ahlberg2016-03-23 09:10
45 min att ta med sig.2016-03-21 12:17
DM 20162016-02-24 11:04